Andra bingovarianter än vanlig bingo

Bingo är mycket populärt online och det finns massvis med spelmöjligheter. Då internet har ett så stort utrymme finns här möjlighet att samla alla existerande varianter, samtidigt som det också används för att skapa nya varianter. På onlinecasinon med stort utbud kan du hitta de flesta av dessa varianter.

90-bollars bingo

Denna bingovariant dominerarsom sagt i England. Här spelar man med 90 bollar istället för 75 som är vanligt i Skandinavien. Brickan består av ett rutnät med tre lodräta rader och nio vågräta. Det spelas ofta med en större bricka, med sex mindre kort inuti. Det ökar vinstchanserna, då du spelar på sex olika brickor i taget varje omgång. Det finns fler sätt att vinna då du först ska få in en vågrät rad, därpå två stycken. Spelomgången avslutas sedan med att man ska pricka in hela brickan. Detta spel hittar du utan problem både på bingohallar och på nätet.

Variantbingo

Dennaspelvariant spelas på en större bricka, som innehåller tre vanliga brickor. På det sättet liknar det den brittiska varianten något. Alla nummer mellan 1 och 75 står utskrivna, inget nummer förekommer två gånger. Sedan spelas det som klassisk bingo. En viktig skillnad är dock att spelet inte avslutas då någon får bingo. Då fortsätter man istället spela till att någon prickat in två hela rader. Sedan fortsätter det så med tre och fyra rader för att avsluta med en hel bricka. Detta spel är populärt på onlinebingosajter.

Amerikansk bingo

Den här varianten som ärframstående i USA påminner mycket om variantbingo. Du vinner nämligen på andra sätt än brukligt, exempelvis på fyra hörn eller olika mönster. Generellt sett är priserna lite högre här, men ett problem är att det är så pass lätt att vinna för alla deltagare. Därför blir det vanligtvis många som ska dela på prispotten.

Progressiv bingo

En intressant speltyp somspelas på nätet. Spelarna tilldelas tillsammans bara ett begränsat antal nummer varje omgång. Det innebär att det inte är säkert att det delas ut vinster varje gång. Då tas potten vidare till nästa gång och byggs hela tiden upp. Detta kan skapa fina progressiva jackpottar för onlinespelarna att ta del av.