Bingohallar på nätet

För inte så länge sedan var de lockande och välbesökta bingohallarna runtom i svenska städer populära resmål för landsortsbefolkningen. För lokalbefolkningen gav de möjlighet till en trevlig eftermiddags- eller kvällsunderhållning med spänning, underhållning och gott umgänge. Den tiden är dock i stort sett över och även den stora succén Bingolotto på TV4 är numera mer en fotnot i dagens verklighet. Detta är dock fullt förståeligt och naturligt, med tanke på den enorma utveckling som vi har kunnat se med nätets intåg i våra liv. En allt större del av vår vardag ägnas åt denna digitala version av vår verklighet och detta medför givetvis en hel del fördelar.

Idag krävs inga resor och spelandet kan ske från praktiskt taget vilken plats som helst med en internetuppkoppling. Vi behöver inte planera och anpassa oss längre, utbudet finns tillgängligt så gott som dygnet runt. Vi kan därför spela från såväl köksbordet, som caféet eller under bussresan till jobbet. Eller varför inte från trädgården en varm sommardag, under ett parasoll och med ett stort glas läskande iste inom räckhåll? Möjligheterna är oändliga och bingohallen befinner sig därför just där vi önskar att den skall infinna sig. Vi ställer själva villkoren som konsumenter och spelare numera.7

Vad är Bingo?

Bingo introducerades i Sverige redan 1961 av en idrottsklubb och har sedan dess haft en prägel av att vara förknippat med svenskt föreningsliv. Detta har dock inte hindrat bingo från att bli ett av de mest folkkära spelen i svensk historia, även redan innan Bingolotto slog igenom på TV.

Ursprungligen spelades bingo med pappersbrickor som innehöll de nummer som återfanns på bollar i en blandare, från vilken bingovärden manuellt plockade numren en efter en. Idag sköts denna uppgift av en slumpgenerator och brickorna finns på bildskärmen istället för på papper, men principen är densamma. Allteftersom de dragna numren läses upp i turordning, så prickas motsvarande nummer av på brickorna och målet är att vara först med att få ett mönster i brickornas fält.

I klassisk bingo gällde det att först få en vågrät, lodrät eller diagonal rad, för att då kunna utbrista BINGO i bingohallen och därmed vinna den aktuella dragningen. Men idag finns en mängd olika populära kombinationer av mönster och brickor, vilket ger fler vinstchanser och möjligheter, ökad spänning och längre speltid. Givetvis finns även klassisk bingo, till och med som expressbingo, där spelomgångarna går riktigt fort.

Bingohallar

Eftersom bingo är så populärt i Sverige har de flesta stora nätcasinon inkluderat bingo i sitt utbud. Det finns även flertalet exklusiva bingosidor, eller virtuella bingohallar, där allting handlar om just bingo och ingenting annat. Vad spelarna föredrar skiljer sig givetvis från person till person, men alla kan garanterat hitta något som passar. Bland de mest kända bolagen finns Betsson, Maria Bingo, Unibet, Bertil, MamaMia och Bet365.

Mobila enheter

Många av nätets bingosidor stödjer idag mobila enheter som mobiltelefoner och läsplattor. Vissa har även utvecklat särskilda appar för detta. Detta är en självklarhet för att ge den frihet och flexibilitet som vi numera förutsätter. Välj den lösning som passar dig bäst och sedan är det bara att luta sig tillbaka och spela!