Recension miljonlotteriet

Miljonlotteriet är ett mycket populärt lotteri som drivs i nykterhetsorganisationen IOGT-NTO:s regi och har så gjorts sedan 1964. Därmed är det Sveriges äldsta prenumerationslotteri. Lotteriet är uppdelat i skraplotter, bingospel och de kan köpas på flera sätt och spelas lite som du vill. Det överskott man får från lotteriet faller dels tillbaka till IOGT-NTO men även andra föreningar som Ungdomens Nykterhetsförbund, IOGT-NTO:s Juniorförbund och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund får sin del av kakan. Miljonlotteriet växer ständigt och har idag positionen som landets näst största lotteri. Man räknar med att man har ungefär 250 000 unika spelare och en årsomsättning på 500 miljoner kr.

Skraplotter

Skraplotterna är alltså en av beståndsdelarna i miljonlotteriet. Det finns som sagt flera sätt att köpa lotterna. Dels kan du prenumerera på lotterna, både analogt och digitalt. De kan också köpas enskilt via nätet eller i fysiska butiker. Det finns också väldigt många olika typer av lotter i miljonlotteriets utbud. Några av titlarna är Miljonlotteriet, Tjugan, Tjugan x4, Resan, Weekend, Guldbingo, Pyramiden, Skattjakten, Femkronan, Tiokronan och Tiokronan x4. Det finns både särskilda prenumerationslotter och de som specifikt skrapas på nätet. Du får betala mellan 20 och 40 kr för en lott och har specialvinster som vinst på var fjärde lott, bonus vinstchanser, resevinster och miljonvinster.

Bingo

Du kan även spela bingo via miljonlotteriet. Bingospelandet sköts på nätet, där du kan välja mellan ett 15-tal olika speltyper. Här hittar du bingoklassiker som variantbingo, klassisk bingo, 90-bollars och mönsterbingo, men även lite mer ovanliga bingovarianter. I bingolobbyn finns mängder av erbjudanden du kan utnyttja för att få tillgång till extra vinstchanser. På det särskilda schemat i lobbyn ser du när det är dags för olika spel och där kan du även se efter om du har vunnit. Med hjälp av chattfunktionen kan du vara social och interagera med andra spelare under tiden du spelar.

Erbjudanden

Det finns mängder av särskilda förmåner och erbjudanden du kan utnyttja i miljonlotteriet. Alla dessa finns att läsa om på hemsidan. Några exempel vi kan nämna här är bland annat billigare lottprenumeration, gratis provspelande och insättningsbonusar som välkomsterbjudande. Miljonlotteriet erbjuder även dagliga förmåner, som gör att du kan utnyttja extra chanser varje dag. Man kommer även ut med tillfälliga kampanjer. Med tanke på dessa anledningar förstår du att det kan löna sig att hålla koll på hemsidan.

Tv-program

Miljonlotteriet har varit en ingrediens i flera populära program på Tv. På senare år har det fungerat som ett inslag i Tv 4:s omtyckta frågesports program Pengarna på bordet, ett program som Paolo Roberto leder. För ett par år sedan, närmare 2010 gick Miljonlotteriet Lyckohjulet på Tv 3. För att delta där skulle man köpa en skraplott från miljonlotteriet för chansen att komma med. Programmet leddes av Hannah Graaf.