Bli smart med bingo

Går det att bli smart genom att spela bingo? Och hur skulle det i sådana fall gå till. Det är vad vi ska reda ut i den här texten. Häng med här och ta reda på om du kan få ett skarpare intellekt genom att spela bingo.

Forskning på ämnet

Det finns två oberoende studier som visar att man faktiskt kan bli smartare genom att spela bingo. Forskningsprojekten har gjorts på University of Southampton i England och Rush University Medical Center i Chicago. Där har man bland annat fått fram att de som spelar bingo frekvent får ett bättre minne, snabbare mentalt minne och ökar sin förmåga att komma ihåg att ta in ny information. Dessutom visar denna forskning att bingospelare kan minska sina risker att senare utveckla Alzheimers och demens. Dessutom kan det hjälpa dem som tyvärr drabbats av dessa sjukdomar. Det ska då bero på att man stimulerar hjärnaktiviteten, även om bingo såklart inte kan bota sjukdomarna.

Aktivera hjärnan

Bingo är ett utmärkt sätt att stimulera sin intelligens på flera sätt. Dels håller man hjärnaktiviteten igång, men det är också ett socialt spel, vilket leder till social stimulans. Därför rekommenderas bingo inte minst till äldre personer som kanske inte träffar så mycket folk i vardagen annars. Bingo håller både huvudet skarpt och bidrar till social stimulans, vilket till exempel kan hjälpa till med att uppfatta detaljer och komma ihåg ansikten. När man spelar bingo måste man också hålla koll på flera saker samtidigt, vilket ökar simultanförmågan. Det gör också att man ständigt håller hjärnaktiviteten uppe. Det finns även anledning att tro att spel som schack, backgammon och dam kan göra dig smartare. Däremot är inte bevisen lika starka som för just bingo.