Keno regler

Alla har hört talas om keno och vet mer eller mindre vad det är det handlar om. Däremot är det ganska få som faktiskt spelat keno. Man kan säga att keno är ett spel med trogna spelare. Många väljer att köpa en lott inför varje dragning och gör det hela till något av en rutin. Det finns såklart också spelare som bara spelar någon gång då och då. Det kan i alla fall vara nödvändigt att gå igenom kenoreglerna något och förklara vad det är för sorts spel. Är du osäker ändå finns det gratisversioner av kenospel att testa på.

Grundläggande fakta

Det är väldigt enkelt att spela keno. Det kan finnas lite olika varianter som bestämmer dels hur stor potten ska vara men som också kan reglera de faktiska vinstchanserna. I keno har du ett antal nummer som du helt enkelt får hoppas på ska ge dig vinsten. Sedan kommer det att dras nummer. Kort och gott ska du ha så många som möjligt av de nummer som anges. Grundregeln är – ju fler nummer, desto större vinst. För att vinna de ruskigt stora summorna kan det behövas att man satsar hyfsat mycket per rad. Ärligt talat så kommer du att vinna väldigt mycket pengar även om du satsar väldigt lite om du skulle lyckas få till exempel Kung Keno (högsta vinsten).

Spela onlinekeno

En stor trend är att spela keno online. När svensken började använda internet allt mer blev det till en självklarhet att också spelbranschen skulle hänga på. Pokern var väldigt tidig och videoslottarna likaså. Det tog ett tag för keno och bingospelen att verkligen slå igenom på nätet på allvar. Nu har det dock blivit väldigt vanligt att man köper sina lotter online. Det finns så många alternativ att det faktiskt kan vara svårt att bestämma sig.

Det går att köpa lotterna till de mer traditionella kenolotterierna online. Det är enklare att köpa dessa från hemmets lugna vrå än att gå ned till butiken om man tycker att det kan vara jobbigt. Det finns också kenospel som är gjorda för internet. Du har alltså inte bara de gamla klassiska kenolotterierna att välja mellan utan en hel internetvärld fylld med kenospel. Vissa spel har väldigt imponerande mjukvara som gör att det är underhållande att sitta och spela live.

Gigantiska vinstsummor

Det som är kenos allra största styrka är att det går att vinna astronomiska summor pengar. Vinner du den högsta vinsten i keno kan du räkna med att du blir ekonomiskt oberoende. De stora vinsterna har garanterat att göra med varför keno är så uppskattat av många. Kollar man på hur många som spelar keno i Sverige är det imponerande siffror. Det går så klart också att vinna lite mindre summor. Chansen för att kamma hem den högsta vinsten är väldigt liten. Det är ändå något med att kunna drömma om att göra det. De flesta som spelar keno lägger inte ned allt för mycket pengar på spelet utan ser det främst som ett nöje som inte sällan går på rutin.