Svensk bingo

Bingo är ett spel som känns väldigt svenskt. En anledning till det är såklart att det länge varit väldigt populärt i Sverige. Det är något med bingon som gjort att svenskarna verkligen tagit till sig spelet. Det är inte direkt en ny företeelse i Sverige utan har varit populärt hos många generationer. Svensk bingo har också upplevt upp- såväl som nedgångar. Den har dock aldrig försvunnit utan har alltid fyllt en viktig funktion för svenskar och sammanhållningen vänner emellan. Utvecklingen nu är minst sagt intressant med tanke på att internet gjort intåg i bingovärlden på ett ordentligt sätt.

Antalet spelare varierar

När BingoLotto kom togs bingons popularitet till helt nya höjder. Tidigare hade det varit så att man träffats i olika bingohallar för att spela bingo. BingoLotto lyckades skapa en sorts gigantisk bingohall för hela Sveriges befolkning. Programmet uppskattades verkligen av svenskarna och tittarsiffrorna ökade stadigt. Många experter tror att anledningen till att BingoLotto lyckades så bra var för att man lyckades få med en helt ny grupp spelare än bingon tidigare haft – de unga. Det blev lite trendigt att sitta tillsammans med vänner eller familj och kolla på underhållning samtidigt som man lite spänt satt och hoppades få ringa in till färgfemman.

Det sociala har alltid stått i centrum

BingoLotto lyckades verkligen fånga och till och med intensifiera gemenskapen som finns i bingohallar och involvera hela svenska folket i den gemenskapen. Programmets studio där Leif Loket Olsson satt förvandlades till ett sorts vardagsrum för alla. Med tiden blev också priserna allt större och det verkade som att det inte gick att hejda BingoLottos succé. I dag har programmet bara en bråkdel av de tittare man hade under storhetstiden. Man började tappa ordentligt med tittare under 2000-talet. I dag har dock många återvänt till bingon men inte till tv-bingon.

Svensk onlinebingo

På nätet finns det gott om bingohallar! Bingon återvann mycket av sin popularitet tack vare att internet slog igenom på allvar. Nu blev det möjligt att från sin dator spela bingo när man ville. Det är en sorts bekvämlighet som är svår att konkurrera med. Det är svårt för program som BingoLotto att locka yngre tittare som är vana att kunna få det de vill ha när de vill ha det.

Gammaldagsbingohallar

Nätbingon har dock inte slagit ut all gammal hederlig bingo. Även de flesta mindre städer har i alla fall en bingohall där människor träffas och spelar. Oftast är inte vinsterna där jättestora. Samtidigt kostar det inte så mycket att vara med och det är alltid stor chans att man vinner något.

Det är ett jättebra sätt att ta det lite lugnt och umgås med nära och kära. Det är faktiskt inte bara pensionärer som sysslar med bingo, det är något utav en fördom. Vissa bingohallar är dessutom ganska seriösa där det går att vinna väldigt fina priser. Det gäller helt enkelt bara att du kollar runt tills du hittar något för dig. Oavsett om det är en bingohall på internet eller någon nere på stan.